PELINEUVOLA

 

Pelineuvola -Tukea pelaamisen vaikutusten arviointiin ja liikapelaamisen tunnistamiseen

Pelineuvola on Pelituen ja peliongelmia työssä kohtaavan sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaisen tai ammattilaisryhmän kohtaaminen, jonka tavoitteena on tukea pelaamisen käsittelyä osana asiakastyötä. Pelineuvola sopii myös järjestöjen ja sidosryhmien edustajille sekä pelaajien läheisille silloin kun halutaan perehtyä tarkemmin ongelmalliseen digi- ja/tai rahapelaamisen.
 
Pelineuvolan sisältö räätälöidään aina tarvekohtaisesti. Pelineuvola tarjoaa Pelituen toiminnan esittelyn lisäksi informatiiviset tietoiskut digipelaamisesta ja/tai rahapelaamisesta. Voidaan myös tutustua peliongelman tunnistamisen ja puheeksioton tueksi kehitettyihin työkaluihin ja tarjolla oleviin tukimateriaaleihin, miettiä yhdessä asiakastilanteita tapausesimerkein tai pohtia keinoja kehittää työyhteisötason toimintamalleja ongelmallista pelaamista kohdatessa. Pelineuvolassa voidaan pureutua myös johonkin muuhun ajankohtaiseen teemaan.
 
Pelineuvolan tuloksena voi syntyä yhteistyöprojekti, esimerkiksi tapahtuma, kampanja tai koulutustilaisuus. Pelineuvolan kautta edistetään myös tiedonkulkua ja tarjotaan mahdollisuutta liittyä osaksi Pelitukiverkostoa. Pelineuvola on maksuton. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä Pelitukeen.

Pelineuvola Tour 2017/2018

Pelineuvola lähtee vuodenvaihteessa 2017/2018 yhdeksän paikkakunnan Pelineuvola Tour -kiertueelle. Pelineuvolat ovat maksuttomia ja avoimia kaikille, mutta vaativat ennakkoilmoittautumisen (linkki ilmoittautumislomakkseeseen päivitetään tähän myöhemmin). Pelineuvola Tourilla erityisenä teemana on lasten ja nuorten pelaaminen. Merkkaa lähin paikkakunta ja päivämäärä jo kalenteriisi!

Ilmoittautuminen: http://www.po1nt.fi/fi/ilmoittautumislomake-pelineuvola-tour/ 

Lisätietoja: Pelineuvola Tour Facebookissa ja anna.karjalainen@kuopionkriisikeskus.fi

 

 

Pelineuvolakortti

Tukimateriaalit ammattilaisille ja muita hyödyllisiä linkkejä

Videomateriaalit

Pelituen YouTube -kanavasta löydät pelaamiseen liittyvää videomateriaalia mm. Pelitukitutoriaalit (digipelaajan maailmaan johdattelevat peliesittelyt) sekä Peliiluotsi -koulutuksen case-esimerkit. 

Oman pelaamisen arviointi

Omaa pelaamistaan ja siihen liittyviä haittoja voi arvioida Ongelmallista? - testin tarjoaman tiedon avulla.